Auguszta
-7 °C
0 °C

Az m1-et bírálja a Szlovák Nemzeti Párt

2002.01.28. 20:28
A Szlovák Nemzeti Párt hétfőn azzal vádolta meg a magyar közszolgálati televíziót, hogy az önkormányzati választásokat megelőző kampánycsend idején a korábbinál nagyobb intenzitással sugározta műsorait. A magyarellenes kirohanásairól ismert párt bejelentése nyomán a szlovák frekvenciatanács választ kért magyar partnerétől a történtekről.
A magyarellenes kirohanásairól ismert Szlovák Nemzeti Párt (SNS) hétfőn azt állította, hogy a magyar közszolgálati televízió, az M1 decemberben, a szlovákiai megyei választásokat megelőző kampánycsend alatt a korábbinál nagyobb intenzitással sugározta műsorait Szlovákia déli területein.

A frekvenciatanács tájékoztatást kér

A vádat a szlovák parlament kulturális-és médiabizottságában hétfőn Jaroslav Paska, az Anna Malíková vezette ellenzéki SNS képviselője terjesztette elő és az követelte, hogy vizsgálják meg, vajon Magyarország ezzel nem sértette-e meg a nemzetközi frekvenciaegyezményt. A frekvenciatanács irodavezetője, Jarmila Grujbárová bejelentette: a szlovák fél a felmerült panasz ügyében már tájékoztatást kért az illetékes magyar partnerhivataltól.

"Szánalmas kötözködés"

Bárdos Gyula, a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) parlamenti frakcióvezetője az MTI érdeklődésére kijelentette: igen sajnálatos, hogy az SNS még az ilyen szánalmas kötözködéstől sem riad vissza és az úgynevezett magyar kártyát bárhol, bármikor kész kijátszani, ezúttal azért, mert a megyei választásokon az MKP az SNS-nél jobban szerepelt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!