Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Külföldiek pénzelik az iraki szélsőségeseket?

2004.07.04. 08:12
Az iraki kormánynak bizonyítékai vannak arról, hogy külföldi támogatást kapnak az iraki muzulmán szélsőségesek és a megdöntött diktátor hívei - jelentette ki az iraki külügyminiszter.
A The Sunday Telegraph című brit hetilap vasárnapi száma közölt interjút Hosjar Zebarival. Az iraki külügyminiszter elmondta, sikerült bizonyítékokat gyűjteni arról, hogy egyes szomszédos országok kormányai pénzügyi és logisztikai támogatást adnak a terroristáknak, akiknek kiképzéséhez is segítséget nyújtanak.

Zebari, aki név szerint nem említett egyetlen országot sem, bejelentette, hogy az említett bizonyítékokat Bagdad a jövő hét folyamán nyilvánosságra hozza. A brit magas rangú iraki illetékesektől úgy értesült, hogy Iránról és Szíriáról van szó.

- Nem tudjuk, miért teszik, de tudjuk, hogy honnan jön a támogatás. Az a tervünk, hogy az elkövetkező napokban nyilvánosságra hozzuk ezt - fogalmazott Zebari.

Az iraki külügyminiszter szerint a háború kitörése óta legalább tízezer külföldi kém jutott be az országba.

Hosjar Zebari kijelentette azt is, hogy országa adott esetben nem ellenezné, ha az Irakban állomásozó amerikai csapatok megtámadnák azokat a szomszédos országokat, amelyek támogatást nyújtanak az iraki felkelőknek.