Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Külföldiek pénzelik az iraki szélsőségeseket?

2004.07.04. 08:12
Az iraki kormánynak bizonyítékai vannak arról, hogy külföldi támogatást kapnak az iraki muzulmán szélsőségesek és a megdöntött diktátor hívei - jelentette ki az iraki külügyminiszter.
A The Sunday Telegraph című brit hetilap vasárnapi száma közölt interjút Hosjar Zebarival. Az iraki külügyminiszter elmondta, sikerült bizonyítékokat gyűjteni arról, hogy egyes szomszédos országok kormányai pénzügyi és logisztikai támogatást adnak a terroristáknak, akiknek kiképzéséhez is segítséget nyújtanak.

Zebari, aki név szerint nem említett egyetlen országot sem, bejelentette, hogy az említett bizonyítékokat Bagdad a jövő hét folyamán nyilvánosságra hozza. A brit magas rangú iraki illetékesektől úgy értesült, hogy Iránról és Szíriáról van szó.

- Nem tudjuk, miért teszik, de tudjuk, hogy honnan jön a támogatás. Az a tervünk, hogy az elkövetkező napokban nyilvánosságra hozzuk ezt - fogalmazott Zebari.

Az iraki külügyminiszter szerint a háború kitörése óta legalább tízezer külföldi kém jutott be az országba.

Hosjar Zebari kijelentette azt is, hogy országa adott esetben nem ellenezné, ha az Irakban állomásozó amerikai csapatok megtámadnák azokat a szomszédos országokat, amelyek támogatást nyújtanak az iraki felkelőknek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!