Géza
-12 °C
-4 °C

Kenyából cáfol Kerry állítólagos szeretője

2004.02.17. 07:04
Az elnökjelöltségért küzdő John Kerry után a Kenyában tartózkodó 27 éves állítólagos szerető is cáfolta, hogy bármi közük lenne egymáshoz. A nő szülei a massachusettsi szenátorra kívánnak szavazni a választáson, Kerry többé nem hajlandó az üggyel kapcsolatos kérdésekre válaszolni.
Megtörte a hallgatást és hétfőn cáfolta a négy nappal korábban lábra kapott híreszteléseket az a fiatal nő, akiről egy internetes hírportál azt terjesztette, hogy viszonya volt John Kerry massachusettsi szenátorral. A 27 éves újságírónő Nairobiban korábbi munkaadója, az AP hírügynökség helyi irodájához eljuttatott közleményében cáfolta, hogy valaha is viszonya lett volna az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltségére pályázó politikusok éllovasával. A 60 éves szenátor maga már pénteken visszautasította a pletykát. "Kategorikusan cáfolom, ez nem igaz és ez az utolsó alkalom, hogy ezzel kapcsolatos kérdésekre válaszolok" - mondta Kerry.

Nagyra becsülték

Alexandra Polier vőlegényével, a Kenyában felcseperedett, izraeli Yaron Schwartzmannal leendő apósánál és anyósánál tesz látogatást a kelet-afrikai országban, ahova októberben érkezett meg. A fiatal nő közleményében azt is hangsúlyozta, hogy sose volt gyakornok John Kerrynél és nem is dolgozott nála. Akik rossz hírét költik, azok nem ismerik őt, de tudniuk kell, milyen fájdalmat okoztak neki és családjának - olvasható Alexandra Polier közleményében.

Az újságírónő hangsúlyozta, hogy eddig hallgatott, mert bízott abban, hogy a sajtó nem lesz vevő hamis állításokra, de mivel sokan továbbra is hazugságokkal házalnak, kénytelen volt megszólalni. A lány szülei is rövid nyilatkozatot tettek közzé, amelyben egyebek között nagyra becsülték azt a módot, ahogy Kerry szenátor az ügyet kezelte és azt is hozzátették, hogy rá kívánnak szavazni az elnökválasztáson.

Kevés amerikai újság nyomta ki

A híresztelést a drudgereport indította el csütörtökön, azt állítva, hogy a szenátornak 2001-ben viszonya volt a fiatal nővel. Alexandra Polier nevét a külföldi lapokkal ellentétben csak kevés amerikai újság nyomtatta ki.

John Kerry első házassága után, 1995-ben a Heinz élelmiszeripari birodalom örökösnőjét, Teresa Heinzet vette el feleségül. Az elnökválasztás selejtezőjének számító, a Demokrata Párt hivatalos elnökjelöltjének a személyéről döntő előválasztások során a szenátort több rosszindulatú támadás is érte.