Vilhelmina
11 °C
28 °C

Ismert szerb üzletember fia késelhetett meg egy szabadkai magyar fiút

2008.04.22. 15:37
Sajtóbeszámolók szerint Szerbia egyik leggazdagabb emberének fia késelt meg szombatra virradóra egy magyar fiatalt Szabadkán azért, mert anyanyelvén beszélgetett a barátnőjével. Megpróbálta ugyan másra kenni a támadást, de már őt gyanúsítják gyilkossági kísérlettel. A 19 éves Komrádi Attila már túl van az életveszélyen.

Szerbia egyik leggazdagabb emberének - a Si&Si cég tulajdonosának - a fiát, Szlobodan Djordjevicset gyanúsítják azzal, hogy megkéselt a hétvégén egy magyar fiatalt. A rendőrség először a barátját vette őrizetbe, de később kiderült, hogy csak magára vállalta a késelést, miután a vállalkozó fia erre kérte. Szlobodan nem először kerül szembe a törvénnyel garázdaság miatt, de apja mindig kihúzta a bajból.

Korábban a Vajdasági Magyar Szövetség többször is bírálta a szerb hatóságokat, hogy nem tesznek semmit az etnikai indíttatású támadások ügyében, vagy el sem ismerik, hogy a hasonló támadások ilyen esetek lennének. Most azonban Pásztor István, a párt elnöke elismerően szólt a szabadkai rendőrség gyors reagálásáról. A nyomozók ugyanis a két szerb fiatal ellen nemzeti gyűlölet szításának gyanújával eljárást indítottak. Mindketten vizsgálati fogságban vannak.

Közben a megkéselt fiú állapota már stabilizálódott, és látogatókat is fogadhatott a szabadkai kórházban. Komrádi Attilát Pásztor István mellett Oliver Dulics, a szerb parlament elnöke is felkereste. A fiúnak - orvosai szerint - nagy szerencséje volt; ha a kés pengéje megsértette volna az ütőeret, akkor a helyszínen meghalt volna.