Judit
3 °C
7 °C

Ismert szerb üzletember fia késelhetett meg egy szabadkai magyar fiút

2008.04.22. 15:37
Sajtóbeszámolók szerint Szerbia egyik leggazdagabb emberének fia késelt meg szombatra virradóra egy magyar fiatalt Szabadkán azért, mert anyanyelvén beszélgetett a barátnőjével. Megpróbálta ugyan másra kenni a támadást, de már őt gyanúsítják gyilkossági kísérlettel. A 19 éves Komrádi Attila már túl van az életveszélyen.

Szerbia egyik leggazdagabb emberének - a Si&Si cég tulajdonosának - a fiát, Szlobodan Djordjevicset gyanúsítják azzal, hogy megkéselt a hétvégén egy magyar fiatalt. A rendőrség először a barátját vette őrizetbe, de később kiderült, hogy csak magára vállalta a késelést, miután a vállalkozó fia erre kérte. Szlobodan nem először kerül szembe a törvénnyel garázdaság miatt, de apja mindig kihúzta a bajból.

Korábban a Vajdasági Magyar Szövetség többször is bírálta a szerb hatóságokat, hogy nem tesznek semmit az etnikai indíttatású támadások ügyében, vagy el sem ismerik, hogy a hasonló támadások ilyen esetek lennének. Most azonban Pásztor István, a párt elnöke elismerően szólt a szabadkai rendőrség gyors reagálásáról. A nyomozók ugyanis a két szerb fiatal ellen nemzeti gyűlölet szításának gyanújával eljárást indítottak. Mindketten vizsgálati fogságban vannak.

Közben a megkéselt fiú állapota már stabilizálódott, és látogatókat is fogadhatott a szabadkai kórházban. Komrádi Attilát Pásztor István mellett Oliver Dulics, a szerb parlament elnöke is felkereste. A fiúnak - orvosai szerint - nagy szerencséje volt; ha a kés pengéje megsértette volna az ütőeret, akkor a helyszínen meghalt volna.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?