Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Izraelt sejti az iraki terror mögött Irán

2004.07.13. 11:42
Országát a terror elleni háború elkötelezet hívének beállítva az Egyesült Államokat és Izraelt tette felelőssé az iraki merényletekért és emberrablásokért Irán legfőbb vallási vezetője. A teljhatalmú Khamenei ajatollah a szélsőséges iraki síitáknak nyújtott támogatásokról nem ejtett szót.
Izraelt és az Egyesült Államokat sejti az iraki terrortámadások és emberrablások mögött Irán teljhatalmú vallási vezetője, Ali Khamenei ajatollah - jelentette az AP. "Komoly gyanúnk szerint az ügynök amerikaiak és izraeliek hajtják végre ezeket a borzalmas terrorcselekményeket" - idézte az állami IRNA hírügynökség a legfelsőbb vezető szavait.

Khamenei Goh Chok Tong szingapúri miniszterelnökkel folytatott megbeszélése után fejtette ki sajátos álláspontját. Irakban hónapok óta folyamatosak a terrortámadások és az emberrablások. Az iraki ideiglenes kormány és az amerikai hadsereg Szíriát vádolja a szunnita, Iránt a síita lázadók támogatásával.

Khamenei ezzel szemben - a hagyományos iráni retorikát használva - legfőbb ellenfeleit vádolta terrorizmussal. "A terrorizmus félelmetes, szörnyű jelenség. Az Iráni Iszlám Köztársaság már évekkel ezelőtt mélységesen átérezte a következményeit, ezért is vagyunk elkötelezett hívei a terrorizmus elleni háborúnak" - jelentette ki Khamenei. A legfőbb vallási vezető nem tett említést a radikális iraki síita vezetőknek nyújtott támogatásról és a feltételezések szerint az országban bujkáló al-kaidásokról.