Szilárda
-4 °C
3 °C

Robbantásos merényletek Kínában

2003.09.22. 12:40
Bevásárlóközpontot, gyorséttermet és kormányépületet ért támadás Kína Vuhan tartományában a hétvégén. A robbantásos merényletekről a rendőrség csak annyit közölt, hogy folynak a vizsgálatok.
Legalább hét ember halálát okozta a hét végén Kínában egy három robbantásból álló támadássorozat. Hétfői sajtóhírek szerint - amelyeket az AFP francia hírügynökség idéz - az ország középső részén fekvő Vuhan tartományi fővárosban szombaton este a francia Carrefour kereskedelmi óráscég egyik bevásárló központját érte támadás. A pokolgép az ottani Fried Chicken gyorsétterem előtt lépett működésbe, és három ember sérülését okozta. A két vállalatot már több alkalommal érte támadás az elmúlt hónapokban.

A nem messze fekvő Jicsangban négy ember halt meg egy robbanószerkezettől, amelyet egy már lángokban álló, oltás alatt lévő kormányépületre dobtak, a Jangce folyón lévő duzzasztógát közelében. Huszonhárom ember megsérült. A merénylő a China Daily című napilap szerint - önmagát is elégette.

Az északi Senhszi tartományban három ember halálát okozta egy robbanószerkezet, amelyet ismeretlenek Paocsiban egy autóból hajítottak ki. A kínai rendőrség egyelőre nem kívánt nyilatkozni a támadásokkal kapcsolatban, csupán annyit közölt, hogy folynak a vizsgálatok.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!