Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kiszabadult a Kirgizisztánban elrabolt katonanő

2006.09.09. 13:11
Élve megtalálták az amerikai légierő egy őrnagynőjét a héten Kirgizisztánban, akiről kiderült, hogy elrabolták és bántalmazták - közölték kirgiz illetékesek szombaton.

A 33 éves őrnagynő, Jill Metzger péntek éjjel bekopogtatott egy ház ajtaján a fővárostól, Biskektől 35 kilométerre fekvő Kantban, és közölte a lakókkal, hogy elrabolták - közölte Omurbek Szuvanalijev belügyminiszter-helyettes.

Betuszkolták egy mikrobuszba

Meztger, akinek akkor veszett nyoma Biskekben, amikor kedden emléktárgyakat vásárolt, azt mondta a kirgiz rendvédelmi erőknek, hogy három fiatal férfi és egy nő egy mikrobuszba tuszkolta, és a fővárostól ötven kilométerre egy tanyán tartották fogva - mondta Szuvanalijev, aki szerint az őrnagynő kimerültnek látszott.

Sötét szobába zárták

Kemilbek Kijazov kirgiz rendőrségi vezető tájékoztatása szerint Metzger azt mondta a rendőröknek, hogy amikor egy üzletben vásárolt, valaki egy azonosítatlan tárgyat dugott a nadrágja hátsó zsebébe. Jelentések szerint a tárgy pokolgép volt. Ezután három férfi és egy nő egy járműbe tuszkolta őt, elhajtattak vele és egy sötét szobába zárták be. Kijazov szerint Metzgernek akkor sikerült elmenekülnie, amikor az egyik emberrablóját leütötte, miután enni hozott neki.

Lehet, hogy megverték

Metzger sógora, Kelly Mayo viszont úgy tájékoztatott, hogy az őrnagynőt egy út szélén találták meg, leborotvált fejjel, miután elrabolták és megverték.

Metzger négy hónapja szolgált a biskeki légi bázison. A tervek szerint pénteken visszatér az egyesült államokbeli georgiai támaszpontra.