Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Megfojtottak egy újságírót, és végeztek a felségével is

2008.03.22. 10:10
Két hete látták utoljára a Vecsernyij Biskek című kirgiz lap munkatársát, most a hatóságok megtalálták az újságíró holtestét. Sőt, a rendőrség két halottal szembesült, ugyanis nem csak a zsurnalisztát, de feleségét is megölték. A kettős gyilkosságot a házaspár lakásának bérlője követte el, a tragédiához a hatóságok szerint a férfi foglalkozásának nincs köze.

A kirgiz igazságügyi hatóságok rábukkantak Jurij Alekszandrov újságíró és felesége, Angelina holttestére. A Vecsernyij Biskek című orosz nyelvű fővárosi lap munkatársát és feleségét utoljára március 7-én látták élve egy éttermi rendezvényen, ahonnan autójukkal távoztak.

A kirgiz belügyminisztérium szerint a gyilkosságot az a férfi követte el, aki a házaspár biskeki lakását bérelte. Az őrizetbe vett tettes beismerte, hogy előbb egy bottal védekezésre képtelenné tette (magyarán megverte), majd megfojtotta áldozatait. Holttestüket apja Biskek külvárosában álló házának pincéjében rejtette el. A hatóságok azt hangsúlyozzák, hogy a gyilkosság nem az áldozatok hivatásával függ össze.

Pénteken egyébként két, a volt Szovjetunió területén elkövetett újságíró-gyilkosságról érkezett hír. Megfojtva találták moszkvai lakásában Iljasz Surpajev dagesztáni származású újságírót, aki az orosz állami televíziónak dolgozott. Illetve a dagesztáni Mahacskalában egy elhaladó autóból leadott géppisztolysorozattal megölték a gépkocsijában ülő Gadzsi Abasilovot, Dagesztán állami televíziójának vezetőjét. Sofőrje a merényletben súlyosan megsebesült.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!