Aladár, Álmos
-1 °C
3 °C

Tömeges kivégzés áldozataira bukkantak Irakban

2005.09.27. 17:28
Huszonkét kivégzett férfi holttestére bukkantak kedden az iraki-iráni határ közelében - közölték iraki biztonsági forrásokból. Az áldozatok személyazonossága nem volt megállapítható, mivel jó pár nappal korábban lőtték agyon őket az ismeretlen tettesek.

Iraki belügyminisztériumi, illetve katonai források tájékoztatása szerint a huszonkét, összekötözött kezű és bekötött szemű férfi holttestét a Bagdadtól délkeletre fekvő Dzsászán falu térségében, sivatagos területen fedezték fel. Az áldozatokat feltehetőleg jó pár nappal korábban lőtték agyon ismeretlen tettesek.

A csoportos kivégzés óta eltelt idő alatt a holttestek már oszlásnak indultak és kutyák is megrágták a tetemeket; az áldozatok személyazonossága nem volt megállapítható. A holttesteket beszállították Kút város halottasházába. Katonai forrásokból közölték azt is, hogy öt katona holttestét találták meg Bagdadtól mintegy 130 kilométerre délre, Numáníja város közelében, a Bagdadot Kúttal összekötő autópálya mellett.

Eközben a szigorúan őrzött bagdadi "zöld zónában" gépkocsiba rejtett pokolgépet fedezték fel egy belső ellenőrző ponton - közölte az arab országba vezényelt amerikai haderő. A jármű vezetőjét őrizetbe vették, a gépkocsit tűzszerészek felrobbantották. Ebben az övezetben található az iraki kormány székháza, valamint a bagdadi amerikai és brit nagykövetség is.