Bernadett
0 °C
4 °C

Vlagyimir Klicsko a tüntetők között

2004.12.02. 09:58
A feleségével és két gyermekével évek óta Kaliforniában élő ukrán bokszoló, Vitalij Klicsko készül következő mérkőzésre, testvére Vlagyimir Klicsko viszont Ukrajnában van, és szinte állandó résztvevője a kijevi utcákon zajló tüntetéseknek.
Vitalij Klicsko, a Boksz Világtanács (WBC) ukrán nehézsúlyú bajnoka - aki december 11-én a Mike Tysont is legyőző Danny Williams ellen lép szorítóba - rendkívül fontosnak tartja, hogy szülőhazájában ismét béke és nyugalom legyen.

#alt# Valamivel kevesebb mint két héttel élete legfontosabb összecsapása előtt az idősebbik Klicsko fivér, aki felkészülése miatt nem lehet ott tüntető honfitársai között, Los Angeles-i otthonából követi figyelemmel az ukrajnai eseményeket.

Miközben a feleségével és két gyermekével évek óta Kaliforniában élő Vitalij készül a mérkőzésre, a fiatalabbik testvér Ukrajnában van. Vlagyimir Klicsko szinte állandó résztvevője a kijevi utcákon zajló tüntetéseknek, s többször is beszédet mondott Viktor Juscsenko, az ellenzék vezetője mellett.

Az ukrán elnökválasztásokon az első hivatalos eredmények után Viktor Janukovics, az eddigi kormányfő győzött, ám a Juscsenko által irányított ellenzék választási csalásra gyanakodva nem fogadta el a döntést, így az országban polgárháborúhoz közeli helyzet alakult ki.