Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Terror ENSZ-jelmezben

2004.04.25. 19:46
A jordániai ENSZ-rendőr "elégedetten mosolygott", amikor tüzet nyitott a Kosovska Mitrovica-i börtön amerikai őreire. A nyomozók vizsgálják a rendőr terrorista-kapcsolatait és szaúd-arábiai utazását.
A Hamasz palesztin terrorszervezet tagja lehetett a két amerikai biztonsági őrt megölő jordán ENSZ-rendőr - vélik a koszovói hatóságok. A jordán férfi maga is meghalt a Kosovska Mitrovica-i börtön udvarán kitört lövöldözésben.

A tragikus incidens kivizsgálásával foglalkozó nyomozók vizsgálják, hogy a jordániai rendőr kapcsolatban állt-e a Hamásszal, s milyen célból járt Szaúd-Arábiában egy hónappal azelőtt, hogy márciusban megkezdte szolgálatát a koszovói ENSZ-rendőrségnél.

Ahmed Musztafa Ibrahim Ali április 17-én nyitott tüzet a fegyházból távozó amerikai ENSZ-rendőrök gépkocsijaira. Lövöldözés tört ki, a tízperces tűzharcban életét vesztette a támadó és két amerikai rendőrnő, tizenegy, zömében amerikai biztonsági ember pedig megsebesült.

Eleinte az volt a gyanú, hogy az incidenst Irak amerikai megszállása miatti vita váltotta ki, de ezt hivatalos forrásból mindeddig nem erősítették meg. Az incidens túlélői szerint Ali elégedetten mosolygott, amikor lőtt az amerikaiakra.