Árpád
-2 °C
4 °C

Kompbaleset Törökországban

2008.09.15. 06:47
Legalább nyolcvanan megmenekültek, miután induláskor hajótörést szenvedett egy komp Bandirma városánál.

Hajótörést szenvedett egy komp vasárnap este Törökország északnyugati részén. Legalább egy ember meghalt, nyolcvanat viszont sikerült megmenteni - közölték a török hatóságok.

A mintegy 150 embert és 75 járművet szállító hajó Bandirma városból a Márvány-tenger túlpartján fekvő Isztambulba indult. A baleset a parttól alig 300 méterre, közvetlenül azután történt, hogy a komp elhagyta Bandirma kikötőjét.

Az emberek a vízbe ugrottak, hogy mentsék életüket. A kimenekítésükre küldött polgári védelmi egységek és halászok éjszaka 80 embert húztak ki a vízből. A hiányzók után folytatják a kutatást. Helyszíni televíziós beszámolók szerint még a partról, szabad szemmel is látható volt, hogy mentőmellényt viselő emberek lebegnek a tengerben.

Salih Keser bandirmai alpolgármester közölte, hogy sikerült beszélnie a komp kapitányával, aki azt állítja, hogy egy rosszul rögzített jármű elmozdulása idézhette elő a balesetet. A 28 fős legénységből mindenki megmenekült.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?