Gyárfás
19 °C
29 °C
Index - In English In English Eng

Újabb atomrobbantásra készül Észak-Korea?

2006.10.28. 13:15
Dél-koreai katonai források szerint teherautók és katonák nyüzsögnek azon a helyen, ahol a Phenjan által október 9-én bejelentett atomrobbantást végrehajtották.

Észak-Korea egy új szerkezetet épít ott, ahol korábban atomrobbantást hajtott végre - közölték szombaton dél-koreai katonai források.

Phenjan október 9-én jelentette be, hogy egy nukleáris bombával sikeres föld alatti kísérletet hajtott végre. Számos jelentés látott napvilágot azóta azzal kapcsolatban, hogy Észak-Korea egy második atomrobbantásra készül.

A gyanú árnyéka

Egy dél-koreai katonai forrás arról számolt be, hogy a robbantást követően az ország északkeleti részében - ugyanott, ahol az előző robbantást végrehajtották - teherautók és katonák fokozott mozgását észlelték. A szöuli felderítési hatóságok figyelemmel kísérik ezt a tevékenységet, hogy ellenőrizzék, Észak-Korea vajon nem készül-e egy második nukleáris robbantásra. Eddig azonban nem sikerült megerősíteni ezt a gyanút - tette hozzá a forrás.

Egy másik dél-koreai katonai forrás úgy vélekedett, hogy a térségbeli fokozott tevékenység ellenére nem várható atomrobbantás a közeljövőben.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!