Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Pokolgép robbant a volt bolgár kormányfő házánál

2004.09.04. 12:32
A közelmúltban jobboldali pártot alapító volt bolgár kormányfő, Ivan Kosztov háza előtt robbant pokolgép szombat reggel. A szerkezetet egy motorkerékpárról dobták a politikus házának udvarára. Kosztov korábban többször nyilatkozta, hogy a bolgár kormánynak erélyesebben kellene fellépni a kábítószer-csempészekkel szemben.
Pokolgép robbant a volt bolgár kormányfő szófiai háza előtt szombatra virradóan. Az első jelentések szerint senki nem sérült meg, az anyagi kár sem túlságosan jelentős. Szemtanúk beszámolóiból arra lehet következtetni, hogy egy elhaladó motorkerékpárról hajítottak be robbanó szerkezetet az épület udvarára. A detonáció ablakokat tört ki és az udvaron okozott kárt.

Ivan Kosztov volt miniszterelnök, aki a közelmúltban hozta létre saját jobboldali pártját, az elmúlt időszakban többször a jelenlegi kormány szemére vetette, hogy az nem lép fel a bulgáriai kábítószer-csempészetet ellenőrző mintegy tucatnyi személlyel szemben.

Kosztovot pénteken hallgatták meg abban a vizsgálatban, amelyet a bolgár hatóságok folytatnak egy kábítószer-csempész és öt testőrének meggyilkolása ügyében. A hat személyt egy szófiai étteremben lőtték agyon.

Tavaly óta tucatnyinál több halálos áldozata van Bulgáriában a kábítószerrel kereskedő bandák egymás közötti háborújának.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?