Domonkos, Dominika
17 °C
28 °C

'Inkorrekt' volt Kováccsal a New York-i magyar tévé

2003.10.06. 14:31
Letiltatta egy New York-i magyar tévéadónak adott interjújának közlését a magyar külügyminiszter. Kovács László szerint a tévé riportere az előre egyeztetett külpolitikai témák helyett ellenséges hangnemben belpolitikáról kérdezett. Összességében azért kellemes élmények érték Amerikában.
Letiltatta a New York-i magyar televízió vele készült interjúját Kovács László. Az amerikai látogatáson tartózkodó magyar külügyminiszter eredetileg egy, a magyar külpolitikáról szóló interjúban állapodott meg a tévétársasággal, a riporter azonban szinte kizárólag az MSZP belső ügyeiről kérdezte a pártelnök-külügyminisztert.

Ellenséges médium

"Olyan volt, mintha idehaza készítette volna egy, a kormánnyal meglehetősen markánsan szembenálló médium riportere" - mondta a külügyminiszter. Kovács nem szakította meg a riportert, azonban már a beszélgetés közben eldöntötte, hogy nem járul hozzá az anyag adásba kerüléséhez, mivel az "hamis képet ad Magyarországról, de nem ad képet arról, ami miatt az interjút kérték: a magyar külpolitikáról".

A külügyminiszter arra kérte a New York-i magyar főkonzult, hogy nevében levélben jelezze felháborodását a televíziós társaság tulajdonosának az inkorrekt eljárás miatt.

Kellemes élmények

"Természetesen ez egy apró, kellemetlen incidens volt csupán, nem ez jellemezte amerikai utamat" - hangsúlyozta a politikus. Más programjai mellett, mint mondta, nagyon jó hangulatú találkozón vett részt a New Yorkban és környékén élő magyarokkal, ahol tájékoztatást adott a magyar külpolitikáról, valamint válaszolt a kül- és belpolitikával kapcsolatos kérdésekre.