Alfréd
-3 °C
3 °C

Rendőrök Korán-vásárlását finanszírozzák Amszterdamban

2008.05.26. 14:32
Az amszterdami rendőrség finanszírozza tagjainak, ha Koránt vagy Mohamed életrajzát akarják megvásárolni. A rendőrség szóvivője azt mondta, hogy ez különösen azoknak a rendőröknek fontos, akiknek körzetében sok a muzulmán család.

Az amszterdami rendőrség 50 százalékban megtéríti tagjainak a Korán, illetve Mohamed életrajzának megvásárlását, közölte hétfőn a testület szóvivője.

A közelmúltban jelent meg az iszlám szent könyvének új, holland nyelvű fordítása és ezzel egy időben egy új Mohamed-életrajz is. Ez utóbbinak szerzője az iráni származású Kader Abdolah.

Ebe van der Land szóvivő szerint a rendőrség a két könyv vásárlásának támogatásával akarja elérni, hogy a rendőrök jobban megértsék az iszlámot. Ez különösen azoknak a rendőröknek fontos, akiknek körzetében sok a muzulmán család és az iszlám ismerete megkönnyítheti az intézkedést is.

A szóvivő egyúttal emlékeztetett arra, hogy ez a fajta térítés korábban is létezett már a rendőrségnél minden olyan könyv esetében, amely "a szakmai előrelépést segítette".