Antal, Antónia
-6 °C
-2 °C

Orvlövész végzett az ukrán miniszterelnök barátjával

2007.03.28. 11:07
Okkal aggódott az életéért Makszim Kurocskin. Az oroszbarát ukrán kormányfővel barátkozó, zsarolással vádolt orosz üzletembert fényes nappal lőtték agyon a kijevi bíróság elött. Üzlettársaival a hónap elején végeztek.

Fényes nappal, a nyílt utcán végeztek Makszim Kurocskin orosz üzletemberrel Kijevben, jelentette az AP. A 38 éves üzletember az oroszbarát ukrán kormányfő, Viktor Janukovics személyes barátja volt.

Kurocskin éppen rendőri őrizetben távozott a kijevi bíróság épületéből, amikor végeztek vele. Az üzletembert zsarolással gyanúsították, a vád szerint üzlettársaival együtt fenyegetésekkel vette át az ellenőrzést egy kelet-ukrajnai árupiac felett.

Kurocskin az elmúlt hetekben többször is kérte a bíróságot, hogy óvadék ellenében helyezzék szabadlábra, mert az életére törnek. Mint mondta, az elmúlt években 18 merényletet kíséreltek meg ellene, az egyikben, 2004-ben több testőre is életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Az ukrán igazságügyi minisztérium közlése szerint Kurocskin okkal aggódhatott, mivel március elején három, a piac ellenőrzésében is érintett üzlettársát is agyonlőtték.