Géza
-12 °C
-4 °C

Nem emelgethet babákat Kerry

2004.03.31. 10:01
Vállműtétet kell végrehajtani John Kerryn. A demokrata elnökjelölt kampánybusza váratlan iowai fékezésekor sérült meg, fájdalmai miatt már nem tudta felemelni a keze ügyébe kerülő babákat. Két hét kézfogás-szünet hátráltathatja elnökválasztási kampányát.
Le kell mondania a politikusok egyik kedvenc kampányeleméről John Kerrynek. A demokraták elnökjelöltje vállműtét előtt áll, így egy időre lemondhat a lelkes amerikai átlagpolgárok kezének megszorongatásáról és minden politikus kedvenc zsánerképéről, a magához szorított kisgyermekről.

Hirtelen fékezés

A műtétre a BBC értesülései szerint szerdán kerül sor, ezután hetekig nem gyakorolhatja a jelölt a tradicionális üdvözlési formát és kampányfogást.

Kerry még januárban szenvedett ínszakadást, kampánybusza egy alkalommal túl hirtelen fékezett Iowa kukoricaföldjein. A szenátor nem tulajdonított nagy jelentőséget a balesetnek, nemrégiben még síelni is elment.

Két hét kézfogás nélkül

Bizonyos mozdulatok azonban fájdalmat okoznak a demokrata elnökjelöltnek, nehezen emelgeti például a keze ügyébe kerülő csecsemőket - írja a BBC. Orvosai tanácsára végül is a műtét mellett döntött.

Orvosa, Bertram Zarins szerint a műtét háromnegyed órát fog tartani, Kerryt még az operáció napján hazaengedik. Kézfogási kötelezettségét két-három hét szigorú pihenés után teljesítheti újra.