Fotók a New York-i kormányzó lotyójáról

2008.03.13. 22:40
Egy nappal Eliot Spitzer New York-i kormányzó lemondása után nyilvánosságra kerültek annak a 22 éves prostituáltnak a fotói, aki miatt a demokrata politikusnak távoznia kellett posztjáról.

Nyilvánosság elé állt az a prostituált, aki miatt lemondásra kényszerült New York demokrata kormányzója. Eliot Spitzer hírneve nemcsak politikai körökben szenvedett csorbát, hanem családja, különösen felesége szemében is, írja a New York Post.

Kristen, alias Ashley Alexandra Dupre

Ashley Alexandra Dupre Jersey Shore-ból származik, az ügyben eddig feltárt adatok szerint a 22 éves nő luxusprostituált, az AP szerint ugyanis Spitzer 4300 dollárt (csaknem 750 ezer forint) fizetett szolgálataiért. A nő neve szerdán került nyilvánosságra, ugyanazon a napon, mikor a kormányzó a rá nehezedő nyomás hatására bejelentette lemondását. A New York Post csütörtökön fotókat is közölt róla.

Szerdáig csak annyit lehetett tudni, hogy az egyébként énekesnő Kirsten néven dolgozik prostituáltként, ezen a néven rendelte ugyanis szállodai szobájába a kormányzó. A prostituált szolgálatainak megrendeléséről készült hangfelvétel alapján rántotta le a leplet a február 13-án történt esetről a New York Times hétfőn. Spitzer még aznap bocsánatot kért családjától és a választóktól, de tettét, amire nem adott magyarázatot, magánügynek minősítette.

Az Emperors Club VIP oldaláról

A republikánusok kedden jelentették be, vád alá helyezik Spitzert, ha nem mond le posztjáról, így rákényszerülne amúgy is a távozásra. Szerda délután végül maga jelentette be lemondását, oldalán ott állt felesége is. Helyét eddigi helyettese, David Paterson veszi át, aki New York 55. kormányzója lesz, és az első afro-amerikai politikus az állam élén.

Dupre korábban azt nyilatkozta a New York Times-nak, hogy nagyon stresszes számára a botrány középpontjában állni. „Nem szeretném, ha azt gondolnák rólam, hogy egy szörny vagyok. Nekem is nagyon nehéz, rendkívül bonyolult ez az ügy” – fogalmazott.

Édesanyja szerint Dupre nem is tudta, hogy ki is valójában Spitzer. „Nagyon értelmes a lányom, aki pontosan tudja, hogyan kell bánni egy kormányzóval. Ugyanakkor egy 22 éves lányról van szó, nem egy 32 vagy 42 éves nőről. Belekeveredett valamibe, ami számára felmérhetetlen” – vélekedett.

Egy újabb MySpace-fotó


  • Hírek
  • Személyi kölcsön