Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Befejezték a Katrina áldozatainak felkutatását

2005.10.04. 17:04
Tizedannyi áldozatot követelt a Katrina hurrikán New Orleansban, mint amit vártak. A kedden befejeződött keresés során 964 holttestet találtak a két hurrikán által is megtépett, kétszer is elöntött városban.

Befejeződött a Katrina hurrikán áldozatai utáni kutatás. A New Orleanst házról házra átkutató mentőcsapatok összesítése szerint 964 halottat követelt a vihar. Ez jóval alatta maradt a hurrikán után, a város elárasztó özönvíz idején becsült tízezres áldozatszámnak, írja a BBC.

Mississippiben, ahol még folyik a kutatás, 221 halálos áldozatot tartanak nyilván.

Louisianában is csak a hivatalos keresést fejezték be. A helyi hatóságok szerint a jövőben a New Olreans-iak magáncégeket értesíthetnek, ha holttestre bukannak. "Még lehetnek holttestek a városban. Ha egy ház zárva volt, és nem tudtunk bejutni, ott még találhatnak áldozatokat" - nyilatkozta a BBC-nek a louisianai egészségügyi minisztérium szóvivője.

A brit hírügynökség helyszíni tudósítója szerint New Orleansba a Katrina és a Rita pusztítása után kezd visszatérni az élet. Hétfőn megkezdődött a tanítás az általános iskolákban. A napokban több ezren tértek vissza a városba. Több üzlet is megnyitott, és kezd helyreállni az áramellátás is. ivóvíz azonban csak a város kisebbik részében van.

Ray Nagin polgármester a BBC jelentése szerint állami adókedvezményeket kért, így az újjáépítésben a magántőke is érdekeltté vállna.