Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Végre mikrózhatnak a kubaiak

2008.03.13. 17:23
Kubában bárki vásárolhat számítógépet, kuktát és számos elektromos cikket, amelyekhez a hozzájutást eddig korlátozták. Raúl Castro egyik első intézkedése azt jelentheti, hogy nagyobb szabadságot kap a kubai lakosság.

A kommunista Kuba engedélyezte a számítógépek, a DVD- és videolejátszók árusítását, és még néhány, eddig tiltott elektronikus, illetve elektromos eszköz forgalmazását a közönséges vásárlók számára.

Egy belső használatra készült kormánydokumentum tájékoztatja az illetékes tisztségviselőket, hogy mostantól szabadon árusíthatók a felsorolt eszközök, illetve azokon túl a nagyképernyős televíziók, a kukták, az autóriasztók és a mikrohullámú sütők.

Megfigyelők szerint az intézkedés az első jele annak, hogy Raúl Castro új elnök feloldhat bizonyos korlátozásokat, amelyek a kubaiak mindennapi életét szűk korlátok közé szorították.

Az említett eszközök egy részének árusítását azért tiltották eddig, hogy korlátozzák a kubaiak tájékozódási lehetőségeit, más részét pedig azért, hogy a nehéz gazdasági helyzetre tekintettel korlátok közé szorítsák a lakossági áramfogyasztást.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!