Rakétatalálat érte Kuvaitvárost

2003.03.29. 01:05
Feltehetően egy Bászrából indított rakéta csapódott egy kuvaitvárosi bevásárlóközpont előtt a tengerbe éjfél előtt nem sokkal. Az épületben a robbanás idején senki sem tartózkodott, így valószínűleg senki sem sérült meg.
Feltehetően egy Bászrából indított rakéta csapódott egy kuvaitvárosi bevásárlóközpont előtt a tengerbe éjfél előtt nem sokkal. A támadás nem előzte meg szirénázás. Ennek oka az, hogy a lövedék, a CNN helyszínen tartózkodó tudósítója szerint, kikerülte az amerikai rakétaelhárító-rendszert. A vegyi támadás kizárt.

Az üzletközpont, amelyről az Abu Dhabi Televízió készített felvételeket, kissé romosnak tűnik. Az épületben a robbanás idején senki sem tartózkodott, így feltehetően senki sem sérült meg. Kuvaitvárosban nincs pánik vagy katonai felvonulás.

A háború kitörése óta az irakiak több tucat rakétát lőttek ki kuvaiti célpontokra, ám ez volt az első eset, amikor egy városban landolt a lövedék. Öt nappal ezelőtt egy rakéta az ország légterébe hatolt, de azt sikerült Patriot rakétaelhárítóval hatástalanítani. A rakéta maradványai akkor lakatlan területre hullottak.

A szövetségesek felvonulási terültnek használják Kuvaitot az Irak elleni háborúhoz.  • Hírek
  • Hírek