Huba
19 °C
33 °C

Lemondott az összes kuvaiti miniszter

2008.03.17. 14:08
A kormány és a parlament egy éve nem tud együtt dolgozni. Al-Szabah miniszterelnök lemondásáról al-Szabah király távollétében al-Szabah koronaherceg dönthet.

A kuvaiti kormány összes minisztere benyújtotta lemondását Naszer Mohamed al-Ahmad al-Szabah miniszterelnöknek, jelentette a KUNA kuvaiti hírügynökség. A miniszterek az egy éve tartó politikai válsággal indokolták tömeges lemondásukat.

Az Egyesült Arab Emírségek angol nyelvű politikai napilapja, a Khaleej Times beszámolója szerint a kormányválság már várható volt, hiszen a kabinet közel egy éve munkaképtelen. Tevékenységét a reformokat követelő parlamenti képviselők akadályozzák, akik most előrehozott parlamenti választásokat is követelnek.

A múlt héten a liberális ellenzék vezére, Ahmad al-Mulaifi követelte al-Szabah miniszterelnök leváltását al-Szabah királytól. A kormány lemondásáról a király távollétében al-Szabah koronaherceg dönthet. Al-Szabah miniszterelnöke al-Szabah miniszterelnök volt.

A nevekből is kiderülhet, hogy a királyi család irányítja a kormányt is. A parlament ezt a rendszert reformálná meg, a miniszterelnököt igazi választot funkcióvá téve.