Ödön
2 °C
11 °C

Lemondott az összes kuvaiti miniszter

2008.03.17. 14:08
A kormány és a parlament egy éve nem tud együtt dolgozni. Al-Szabah miniszterelnök lemondásáról al-Szabah király távollétében al-Szabah koronaherceg dönthet.

A kuvaiti kormány összes minisztere benyújtotta lemondását Naszer Mohamed al-Ahmad al-Szabah miniszterelnöknek, jelentette a KUNA kuvaiti hírügynökség. A miniszterek az egy éve tartó politikai válsággal indokolták tömeges lemondásukat.

Az Egyesült Arab Emírségek angol nyelvű politikai napilapja, a Khaleej Times beszámolója szerint a kormányválság már várható volt, hiszen a kabinet közel egy éve munkaképtelen. Tevékenységét a reformokat követelő parlamenti képviselők akadályozzák, akik most előrehozott parlamenti választásokat is követelnek.

A múlt héten a liberális ellenzék vezére, Ahmad al-Mulaifi követelte al-Szabah miniszterelnök leváltását al-Szabah királytól. A kormány lemondásáról a király távollétében al-Szabah koronaherceg dönthet. Al-Szabah miniszterelnöke al-Szabah miniszterelnök volt.

A nevekből is kiderülhet, hogy a királyi család irányítja a kormányt is. A parlament ezt a rendszert reformálná meg, a miniszterelnököt igazi választot funkcióvá téve.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?