Ferenc, Olívia
-3 °C
2 °C

Nem tudni, hogy bin Laden fiait fogták-e el

2003.03.07. 18:53
Nem tudni, hogy valóban bin Laden fiait fogták el Afganisztánban. A hírt bejelentő pakisztáni belügyminiszter legutóbbi nyilatkozata szerint nem tud arról, hogy a terroristavezér fiai is az afgán területen kirobbant lövöldözés sérültjei között van. Az Egyesült Államok nem tudja megerősíteni a híreket.
Az amerikai illetékesek nem tudják megerősíteni Oszama bin Laden két fiának elfogását - írja a CNN. Az AP jelentése szerint a terrorista vezér két, pontosabban nem azonosított fiát az amerikai különleges alakulatok és a pakisztáni hadsereg tűzharcban megsebesítette és elfogta.

A miniszter nem tudja

A pakisztáni hadsereg valóban tűzharcba keveredett a dél-nyugati Baluhisztán tartomány határán, már afgán területen - ismerte el Szanaullah Zahri pakisztáni belügyminiszter a CNN-nek. A harcban több ember megsebesült, a miniszter azonban nem tud róla, hogy bin Laden rokonai is a sérültek között lennének.

Zehri az AP-nek még azt nyilatkozta, feltehetően bin Laden fiait is elfogták.

Bin laden a környéken?

Hálid Sejk Mohamed, az al-Kaida harmadik számú vezetőjének vallomása szerint bin Laden Baluhisztánban bujkálhat. Legalábbis a szeptember 11-i merényletek kitervelője legutóbb az afgán határ menti tartományban találkozott a "jó egészségnek örvendő" terroristavezérrel.