Piroska
3 °C
3 °C

'Bin Laden végzi a dolgát'

2002.07.09. 18:39
Az al-Kaida hálózat hamarosan csapást mér amerikai célpontokra szerte a világon és az Egyesült Államokban - jelentette ki az al-Kaida szóvivője egy algíriai lapnak.
"Katonai és hírszerzési hálózatunk új amerikai célpontokat vett leltárba, és tart megfigyelés alatt, amelyekre viszonylag rövid időn belül lecsapunk" - mondta Szulaimán Bu-Háit az al-Dzsazíra el-Jum arab nyelvű, algíri napilap keddi számában közölt nyilatkozatában.

Öngyilkos merénylőik égnek a vágytól

"Öngyilkos merénylőink készen állnak, és égnek a vágytól, hogy mielőbb támadást intézhessenek amerikai és zsidó célpontok ellen az Egyesült Államok határain belül és kívül" - fűzte hozzá. Közölte, hogy támadásokat terveznek Hamid Karzai afgán elnök "bábkormánya" ellen is.

Állítása szerint Washington terrorizmus elleni háborúja, amelyet szeptember 11. óta folytat, nem érintette az al-Kaida katonai, hírszerzési, gazdasági és információs szerkezetét. Megerősítette, hogy Oszama bin Laden "végzi a munkáját".

Az algíri újság igazgatója a Reuters érdeklődésére elmondta, hogy vasárnap elektronikus postán juttatták el kérdéseiket az al-Kaida internetes oldalára, a válaszokat hétfőn küldték meg a szerkesztőségbe. Az al-Kaida harcosaira Afganisztánban vadászó nemzetközi erők egyik szóvivője "vágyálomnak" nevezte, hogy a hálózat gyakorlatilag még mindig sértetlen.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!