Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

'Bin Laden végzi a dolgát'

2002.07.09. 18:39
Az al-Kaida hálózat hamarosan csapást mér amerikai célpontokra szerte a világon és az Egyesült Államokban - jelentette ki az al-Kaida szóvivője egy algíriai lapnak.
"Katonai és hírszerzési hálózatunk új amerikai célpontokat vett leltárba, és tart megfigyelés alatt, amelyekre viszonylag rövid időn belül lecsapunk" - mondta Szulaimán Bu-Háit az al-Dzsazíra el-Jum arab nyelvű, algíri napilap keddi számában közölt nyilatkozatában.

Öngyilkos merénylőik égnek a vágytól

"Öngyilkos merénylőink készen állnak, és égnek a vágytól, hogy mielőbb támadást intézhessenek amerikai és zsidó célpontok ellen az Egyesült Államok határain belül és kívül" - fűzte hozzá. Közölte, hogy támadásokat terveznek Hamid Karzai afgán elnök "bábkormánya" ellen is.

Állítása szerint Washington terrorizmus elleni háborúja, amelyet szeptember 11. óta folytat, nem érintette az al-Kaida katonai, hírszerzési, gazdasági és információs szerkezetét. Megerősítette, hogy Oszama bin Laden "végzi a munkáját".

Az algíri újság igazgatója a Reuters érdeklődésére elmondta, hogy vasárnap elektronikus postán juttatták el kérdéseiket az al-Kaida internetes oldalára, a válaszokat hétfőn küldték meg a szerkesztőségbe. Az al-Kaida harcosaira Afganisztánban vadászó nemzetközi erők egyik szóvivője "vágyálomnak" nevezte, hogy a hálózat gyakorlatilag még mindig sértetlen.