Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Virgil
-1 °C
5 °C

Támadás a kormány lakótelepe ellen

2003.03.30. 04:46
A kormányzó Baasz párt és a kormány tisztviselői laktak azokban a bagdadi panelházakban, amiket az éjszaka ért rakétatalálat. Az amerikai hadvezetés szombaton jelölte meg célként a Szaddám Fedájín pártmilícia felszámolását.
Rakétatámadás érte Bagdad egyik kormányzati lakónegyedét - jelentette a CNN. A tájékoztatási minisztérium közvetlen szomszédságában álló hat-nyolc emeletes panelházakban a hírcsatorna a helyszínt ismerő tudósítói szerint kizárólag magas rangú kormányzati és Baasz párti tisztviselők lakásai voltak.

Helyszíni jelentések szerint több épület is lángol. A CNN jelentése szerint a házak alatt bunkerek is vannak. A hírcsatorna jelentése szerint az átlag bagdadi polgárok meg sem közelíthették az épületeket.

A pártlakótelep támadása egyértelműen az amerikai haderő stratégiaváltására utal. A védelmi minisztérium és a vezérkar szombaton többször is az "irreguláris haderő", azaz a gyakorta civil ruhában harcoló Szaddám Fedájín pártmilícia elleni támadások fontosságát hangsúlyozta. Szintén erre utal az a bászrai bombatatámadás, melynek során a Pentagon állítása szerint a Fedájín legalább kétszáz harcosát sikerült megölni.