Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Meghalt a cseh elnöki kastélyba behatoló férfi

2008.03.09. 12:57
Az ismeretlen férfi kerékpáron érkezett, és nem kizárt, hogy kábítószer vagy alkohol hatása alatt állt.

Ismeretlen személy hatolt be szombaton este a cseh államfők rezidenciájaként szolgáló Lány kastélyba, mely Prágától 25 kilométerre nyugatra található. Az őrző-védő szolgálat intézkedése közben a férfi összeesett és meghalt, közölték vasárnap Prágában.

Az információt elsőként nyilvánosságra hozó iDnes hírportál szerint Václav Klaus államfő az incidenskor a kastélyban tartózkodott.

A férfi kerékpáron érkezett a kastélyhoz, átmászott a kerítésen, és egészen az alkalmazottak lakhelyéül szolgáló épület első emeletére jutott, amikor a biztonsági kamerarendszer észlelte. Azonnal riasztották a kastélyt védő rendőröket, akik a helyszínre siettek, és megpróbálták megbilincselni a behatolót. A férfi intézkedés közben összeesett, és a helyszínen meghalt.

"A kastély őrző-védő szolgálata Lányban őrizetbe vett egy embert, és át akarta adni a rendőrségnek. Értesüléseink szerint a halált nem külső beavatkozás okozta" - jelentette ki újságírók előtt Sona Budská, a közép-csehországi rendőrség szóvivője.

"A helyszínre kihívott mentők már nem tudtak rajta segíteni. Az orvos csupán a halált tudta megállapítani" - pontosította a közlést Tereza Janecková, a közép-csehországi mentőszolgálat szóvivője.

A rendőrség szerint nem kizárt, hogy az elnöki kastélyba behatoló férfi alkohol vagy kábítószer hatása alatt állt. A halál pontos okát boncolással állapítják meg.

Petr Hájek, a cseh államfő szóvivője egyelőre nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?