Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lefejeztek egy amerikai tengerészgyalogost iraki fogvatartói

2004.07.03. 21:39
A libanoni származású, muzulmán vallású Wassef Ali Hassoun amerikai tengerészgyalogost - akinek alakulata a Bagdadtól mintegy 50 kilométerre nyugatra lévő Fallúdzsánál állomásozott - június 21. óta eltűntként tartotta számon az amerikai hadsereg.
Lefejezték iraki fogvatartói azt az amerikai tengerészgyalogost, akit június végén ejtettek foglyul az arab országban. A magát Dzsais Anszár al-Szunnának nevező, s feltehetően az al-Kaida terrorhálózathoz kötődő szélsőséges csoport egy iszlám honlapon szombaton megjelent közleményében adta tudtul, hogy lefejezte az amerikai katonát. A közlemény videofelvételt is ígért a kivégzésről.

Az Irakban állomásozó amerikai haderő képviselői közölték, hogy értesültek az internetes közleményről, de egyelőre sem megerősíteni, sem kommentálni nem kívánták a katona halálhírét. A tengerészgyalogos megölését még egyetlen más, hitelt érdemlő forrás sem erősítette meg.

A libanoni származású, muzulmán vallású Wassef Ali Hassoun amerikai tengerészgyalogost - akinek alakulata a Bagdadtól mintegy 50 kilométerre nyugatra lévő Fallúdzsánál állomásozott - június 21. óta eltűntként tartotta számon az amerikai hadsereg. Június 30-án viszont megerősítették, hogy a tengerészgyalogos emberrablók fogságába esett.

A szélsőséges csoport június végén videofelvételt tett közzé a katonáról, amelyet az al-Dzsazíra arab tévécsatorna mutatott be. A szélsőségesek a felvételen az amerikai erők által fogva tartott összes iraki elengedését követelték, ellenkező esetre pedig túszuk kivégzésével fenyegetőztek.