Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Az Elbába esett egy tank

2007.10.09. 21:47
Egy német katona valószínűleg az Elbába fulladt, miután a tank, amiben ült, a folyóba zuhant a csapatszállító kompról.

Egy német katona eltűnt, valószínűleg vízbe fulladt kedden hajnalban egy hadgyakorlaton a németországi Szász-Anhalt tartomány Stendal nevű települése közelében, mert harckocsija az Elbába gurult egy kompról a folyón való átkelés közben.

Három másik katonának sikerült kijutnia a vízbe merülő páncélosból, közölte a Bundeswehr egyik szóvivője. Egyelőre nem tudni, miért gurult le a lánctalpas harcjármű a hadsereg speciális csapatszállító kompjáról.

A német hadsereg egyik Leopard-2-ese

Búvárok órákon át kutattak az adott folyószakasz vizében, de az eltűnt 23 éves katonát nem találták meg. A keresésben helikopteres mentők is részt vettek és hőkamerával is kutattak a fiatal férfi után. A fő viziközlekedési útvonalnak számító folyót a keresés idejére lezárták, jelentette a német hírügynökség.

A négy méteres mélységben lévő, 62 tonnás Leopard-2 típusú páncélost kedd estig nem tudták kiemelni, a hadsereg illetékesei szerint nem lesz könnyű a tank partra juttatása.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?