Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Öten haltak meg a birminghami repülőgép-szerencsétlenségben

2002.01.04. 15:00
Öten meghaltak pénteken, mikor egy Egyesült Államokba tartó magánrepülőgép lezuhant Birmingham repülőtérénél. A hatóságok lezárták a leszállópályát, a tragédia okait még vizsgálják.

A kilencszemélyes Challenger magánrepülőgép vélhetően két üzletembert és háromfős legénységet szállított, mikor pénteken közvetlenül felszállása után lezuhant a birminghami repülőtéren. A BBC szerint a gép nem volt magántulajdonban, hanem a Canadair-hez tartozott. Az utasok nevét nem hozták nyilvánosságra.

Az Amerikába tartó gép balesetének pontos okai egyelőre ismeretlenek, lezuhanása után a gép felrobbant. A hatóságok lezárták a leszállópályát, a Reuters szerint ideiglenesen az egész repülőteret bezárták. A keletkezett tüzet eloltották, és elkezdték a roncsok vizsgálását.

Szemtanúk szerint a gép szárnyai a földhöz ütköztek felszálláskor. A BBC szemtanúja azt mesélte, hogy tompa robbanást hallott, és mikor kinézett az ablakon,már a füstölgő gépet látta.