Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Vasárnap este is lőtte Libanont Izrael

2006.07.23. 23:39
Az újabb halálesetekkel 362-re emelkedett a Libanonban zajló izraeli hadműveletek halálos áldozatainak a száma.
Életét vesztette egy polgári személy, hat másik pedig megsebesült vasárnap este az izraeli hadsereg libanoni légi csapásaiban - közölték rendőrségi forrásból.

A zsidó állam légiereje a Bejrúttól mintegy 80 kilométerre délre fekvő Szúr (Türosz) környéki falvakat bombázta. Előzőleg más források arról számoltak be, hogy vasárnap kilenc polgári személy halt meg és százan megsebesültek a libanoni főváros, Bejrút, illetve az arab ország keleti és déli része ellen indított izraeli légitámadásokban. A Hezbollah libanoni síita szervezet fegyveresei pedig az észak-izraeli Haifát lőtték rakétákkal, és két embert megöltek, hatot pedig megsebesítettek.

Hírügynökségi összesítés szerint az újabb halálesetekkel 362-re emelkedett a Libanonban zajló izraeli hadműveletek halálos áldozatainak a száma. Az áldozatok közül 319 polgári személy, 26 pedig katona volt.

Izrael múlt szerdán indított offenzívát a szomszédos ország ellen, miután a Hezbollah tagjai foglyul ejtettek két izraeli katonát.

Bush közbenjárást kérik

A szaúdi külügyminiszter vasárnap George Bush amerikai elnök közbenjárását kérte annak érdekében, hogy leállíthassák az izraeli hadseregnek a Hezbollah ellen Libanonban kezdett, egyre több emberéletet követelő hadműveletét.

"Azonnali tűzszünetet követelünk, hogy lehetővé váljon az ellenségeskedés beszüntetése" - mondta Szaúd el-Fejszál herceg, miután több mint egy órán át tárgyalt Bush elnökkel és Condoleezza Rice amerikai külügyminiszterrel a washingtoni Fehér Házban.

Rakétákkal lőtték Izraelt

Felújította a Bejrút elleni csapásokat az izraeli hadsereg vasárnap délután, s a Hezbollah síita szervezet is további rakétákat lőtt ki az észak-izraeli Haifa városra, újabb öt embert megsebesítve.

A Hezbollah Haifára kilőtt rakétái délután eltaláltak egy lakóépületet, amelyben öten sebesültek meg. Az épület lángokban áll. Előzőleg a Hezbollah délelőtti támadásaiban két ember, köztük egy arab asztalos vesztette életét, s tucatnyian megsebesültek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!