Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vasárnap este is lőtte Libanont Izrael

2006.07.23. 23:39
Az újabb halálesetekkel 362-re emelkedett a Libanonban zajló izraeli hadműveletek halálos áldozatainak a száma.
Életét vesztette egy polgári személy, hat másik pedig megsebesült vasárnap este az izraeli hadsereg libanoni légi csapásaiban - közölték rendőrségi forrásból.

A zsidó állam légiereje a Bejrúttól mintegy 80 kilométerre délre fekvő Szúr (Türosz) környéki falvakat bombázta. Előzőleg más források arról számoltak be, hogy vasárnap kilenc polgári személy halt meg és százan megsebesültek a libanoni főváros, Bejrút, illetve az arab ország keleti és déli része ellen indított izraeli légitámadásokban. A Hezbollah libanoni síita szervezet fegyveresei pedig az észak-izraeli Haifát lőtték rakétákkal, és két embert megöltek, hatot pedig megsebesítettek.

Hírügynökségi összesítés szerint az újabb halálesetekkel 362-re emelkedett a Libanonban zajló izraeli hadműveletek halálos áldozatainak a száma. Az áldozatok közül 319 polgári személy, 26 pedig katona volt.

Izrael múlt szerdán indított offenzívát a szomszédos ország ellen, miután a Hezbollah tagjai foglyul ejtettek két izraeli katonát.

Bush közbenjárást kérik

A szaúdi külügyminiszter vasárnap George Bush amerikai elnök közbenjárását kérte annak érdekében, hogy leállíthassák az izraeli hadseregnek a Hezbollah ellen Libanonban kezdett, egyre több emberéletet követelő hadműveletét.

"Azonnali tűzszünetet követelünk, hogy lehetővé váljon az ellenségeskedés beszüntetése" - mondta Szaúd el-Fejszál herceg, miután több mint egy órán át tárgyalt Bush elnökkel és Condoleezza Rice amerikai külügyminiszterrel a washingtoni Fehér Házban.

Rakétákkal lőtték Izraelt

Felújította a Bejrút elleni csapásokat az izraeli hadsereg vasárnap délután, s a Hezbollah síita szervezet is további rakétákat lőtt ki az észak-izraeli Haifa városra, újabb öt embert megsebesítve.

A Hezbollah Haifára kilőtt rakétái délután eltaláltak egy lakóépületet, amelyben öten sebesültek meg. Az épület lángokban áll. Előzőleg a Hezbollah délelőtti támadásaiban két ember, köztük egy arab asztalos vesztette életét, s tucatnyian megsebesültek.