Szilárda
-4 °C
2 °C

Megkéselték a svéd külügyminisztert

2003.09.10. 17:18
Késsel támadtak Anna Lindhre. A svéd külügyminiszter csuklóján vagy hasán szenvedhetett sérüléseket, állapota nem ismert. Támadója a kését elhajítva menekült.
Megkéselték Anna Lindhet, Svédország külügyminiszterét - jelentette a BBC. A miniszterasszonyt a stockholmi Nordiska Kompaniet áruházban szúrta le egy ismeretlen. A népszerű politikus állapotáról a rendőrség nem közölt adatokat, ahogy az eset körülményeiről sem.

Ellentmondó hírek

A miniszter sérüléseiről ellentmondó hírek érkeztek - írja a BBC. Az első jelentés szerint Lindh csuklósérülést szenvedett. Egy egyelőre megerősítetlen riport szerint a külügyminisztert hasba szúrták.

Magas férfi ütötte

"A földön feküdt, és úgy tűnt, mintha egy magas, csúcsos sapkát viselő férfi ütötte volna" - nyilatkozta Hanna Sundberg, a támadás egyik szemtanúja az AP-nek. Sundberg szerint a menekülő férfi egy kést dobott el. Amikor Lindh segítségére sietett, a miniszterasszony csak annyit mondot neki: "Istenem, hasba szúrt".

Egy ápolónő elmondása szerint a miniszterasszonyt a bolt földjén elterülve találták. Lindh valószínűleg sokkot kapott, jobb csuklójára ruha volt csavarva - írja az AP.

A BBC jelentése szerint összefüggés lehet a Lindh elleni támadás és a vasárnapi euró-népszavazás között. Lindh vezette a kormány euró melletti kampányát, a közvélemény-kutatások azonban a javaslat elvetését jósolják. A rendőrség szerint azonban "pillanatnyilag semmi sem utal politika indítékra".

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!