Auguszta
-3 °C
2 °C

Az áldozatokat gyászolja a londoni merénylő anyja

2005.07.22. 14:22
Merénylő fiát nem tudja gyászolni, így az áldozatokért imádkozik a King's Cross állomáson húsz emberrel végző Germaine Lindsay anyja. Maryam McLeod a mai napig nem hiszi, hogy fia követte el a véres merényletet.

Nem tudja, hogyan tudná meggyászolni fia, Germaine Lindsay halálát Maryam McLeod. Lindsay július 7-én robbantotta fel magát Az King's Cross-i metróállomáson, húsz ártatlan áldozat halálát okozva.

"Annyi kérdésem van. és nem tudom, hogy valaha választ kapok-e majd rájuk" - nyilatkozta telefonon a BBC-nek. Mint mondta, mivel fiát nem tudja gyászolni, bánata elsőként a robbantások ártatlan áldozatainak és az áldozatok rokonainak szól.

"Gyászolom az apákat, az anyákat és azokat, akiknek meg kellett tapasztalniuk a halál borzalmát" - mondta.

McLeod egyelőre még nem hiszi, hogy fia volt a merénylő. Mint mondta, ő még nem azonosította a holttestet, és nem tudja elképzelni fiáról, hogy merényletet követett el.

McLeod fiával egyidőben tért át az iszlám hitre, így Allahtól kért könyörületet mindenki számára. Az asszony fia iránti szeretetéről is beszélt. Mint mondta, tisztelte és csodálta tizenkilenc éves fiát, aki fiatal nejével nevelte tizenöt hónapos gyermekét. Utoljára tavaly találkozott a fiúval, aki akkor "felnőttnek, őszintének és szeretettelinek" tűnt, írja a BBC.