Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Orbán is szerepelt a WTC-túlélők listáján

2001.09.13. 14:12
A júniusban kivégzett oklahomai robbantó, Timothy McVeigh nevével kezdődött egy ideig az a névsor, amelyen a World Trade Center elpusztításának túlélői között Orbán Viktor is szerepelt. Az adatbázist viccnek vevők - közöttük minden bizonnyal magyarok is - szándékosan macskakörömmel kezdték a neveket, hogy azok a lista tetején szepeljenek. A magyar kormányfő állapota "kritikus" volt, akárcsak a terrorcselekmények mögött sejtett terroristáé, Oszama bin Ladené. Az oldal készítői azonban tisztitják a névsort.
Mindenki saját belátása szerint viheti fel a keddi New York-i robbantások általa ismert túlélőinek nevét a World Trade Center honlapján (http://wtc.ny.com/) olvasható listára. Csak az illető nevét kell megadni, illetve azt, hogy az információ közlője hol érhető el.

McGyver mindent túlél

Többen azonban komolytalanná próbálják tenni a segítségnyújtásra szolgáló névsort azzal, hogy a túlélők között tűntetnek fel olyan híres emebereket, akik a közelében sem voltak a WTC-komplexumnak. Egy ideig a harmadik helyen szerepelt Orbán Viktor neve, akinek az állapota a közlés szerint "kritikus", őt azonban megelőzi az "okay" státusú "I retorned" Timothy Mcveigh, és a filmsorazathős, a mindig mindent túlélő McGyver.

A lista "hackerei" gondosan ügyeltek rá, hogy kiszemeltjeik nevei rögtön megüssék a névsor olvasóinak szemét. Az első három túlélő neve elé ugyanis macskakörmöt illesztettek, így azok automatikusan elöl szerepelnek. Mivel Orbán Viktor szintén - ha nem is csak nálunk ismert - szerepel a túlélők között, egyértelmű teszi: a "vicces kedvű" segítségnyújtók között magyarok is vannak.

A tréfa nem hosszú életű

Az oldal fenntartói azonban ügyelnek arra, hogy a feleslegesen felvitt adatok ne zavarják a valódi túlélők megtalálását, ezért eltávolítják a nem oda valól neveket.

Hosszasan sorolhatók a fent szerepelt híres emberek, de ott volt az inkább hírhedtnek mondott Oszama bin Laden is, akit éppen a terrorcselekmények megszervezésével vádolnak, és maga is nyilatkozott a vilgá kamerái előtt. De túlélőnek tűnt egy ideig Zinedin Zidane, Woody Allen és Richard Wagner is.