Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

London üzleti negyede a terroristák célpontja?

2005.08.10. 10:15
Ha a terroristák a lehető legnagyobb kárt akarják okozni az ország kormányának és gazdaságának, akkor London üzleti negyedében fognak robbantani, véli a kerület rendőrfőnöke. James Hart szerint az egyetlen kérdés, hogy mikor támadnak.

Csak idő kérdése egy a londoni üzleti negyed elleni terrortámadás, nyilatkozta a Financial Timesnak a körzet rendőrfőnöke. James Hart szerint az "ellenség" már többször is felderítette az üzleti negyedet. Bár a rendőrök többször megzavarták a terroristák kémeit, de egyelőre senkit sem tartóztattak le.

Hart szerint a terroristák a nyugati fővárosok üzleti negyedeit első számú célpontnak tekintik. "Ha egyszerre akarnak ártani a kormánynak és a gazdaságnak, valamint maximalizálni akarják a károkat és az emberveszteséget, jobb célpontot nem is találhatnának" - nyilatkozta a Financial Timesnak.

Egy terrortámadás pusztítását nagyban növelhetné, hogy a londoni City cégei közül csupán minden második készült fel vészhelyzeti tervekkel egy támadásra. Hart szerint nem az a kérdés, hogy a terroristák támadnak-e, hanem az, hogy mikor.

Hart úgy véli, az elsőszámú célpontok a vállalatok székházai lehetnek, de komoly veszély fenyegeti a sokak által látogatott épületeket is, ahol a legnagyobb emberveszteséget okozhatná egy támadás. A londoni üzleti negyed az elmúlt harminc évben is terrorcélpont volt, az IRA idén véget ért terrorkampánya során több támadást hajtott végre a Cityben.