Gusztáv
3 °C
7 °C

London üzleti negyede a terroristák célpontja?

2005.08.10. 10:15
Ha a terroristák a lehető legnagyobb kárt akarják okozni az ország kormányának és gazdaságának, akkor London üzleti negyedében fognak robbantani, véli a kerület rendőrfőnöke. James Hart szerint az egyetlen kérdés, hogy mikor támadnak.

Csak idő kérdése egy a londoni üzleti negyed elleni terrortámadás, nyilatkozta a Financial Timesnak a körzet rendőrfőnöke. James Hart szerint az "ellenség" már többször is felderítette az üzleti negyedet. Bár a rendőrök többször megzavarták a terroristák kémeit, de egyelőre senkit sem tartóztattak le.

Hart szerint a terroristák a nyugati fővárosok üzleti negyedeit első számú célpontnak tekintik. "Ha egyszerre akarnak ártani a kormánynak és a gazdaságnak, valamint maximalizálni akarják a károkat és az emberveszteséget, jobb célpontot nem is találhatnának" - nyilatkozta a Financial Timesnak.

Egy terrortámadás pusztítását nagyban növelhetné, hogy a londoni City cégei közül csupán minden második készült fel vészhelyzeti tervekkel egy támadásra. Hart szerint nem az a kérdés, hogy a terroristák támadnak-e, hanem az, hogy mikor.

Hart úgy véli, az elsőszámú célpontok a vállalatok székházai lehetnek, de komoly veszély fenyegeti a sokak által látogatott épületeket is, ahol a legnagyobb emberveszteséget okozhatná egy támadás. A londoni üzleti negyed az elmúlt harminc évben is terrorcélpont volt, az IRA idén véget ért terrorkampánya során több támadást hajtott végre a Cityben.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!