Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Magyar név a cunami áldozatainak listáján

2005.01.28. 10:51
A korábbi hírekkel ellentétben mégis lehet magyar áldozata a délkelet-ázsiai katasztrófának, legalábbis a thai belügyminisztérium honlapja szerint. A magyar külügyi tárca tudomása szerint az eltűntek listáján egyedüli magyarként szereplő férfi "köszöni szépen, jól van".

A thaiföldi belügyminisztérium honlapján, a szökőár áldozatainak listáján feltűnt egy magyar név, amiből többen azt a következtetést vonhatták le, hogy a korábbi hírekkel ellentétben mégis van magyar áldozata a délkelet-ázsiai katasztrófának.

A lista tanúsága szerint a magyar férfi, Major Tamás, azon eltűntek között van, akik nagy valószínűséggel életüket veszítették a karácsony után bekövetkezett szerencsétlenségben.

Polgár Viktor, a külügyminisztérium szóvivője az Index érdeklődésére elmondta, hogy a tárca tudomása szerint Major Tamás "köszöni szépen, jól van". A hollandiában élő, magyar állampolgárságú férfi megsérült ugyan, amikor a szökőár lecsapott a thai partokra, kórházba is került, de onnan gyógyultan távozott, és jelenleg már hollandiai otthonában tartózkodik egy ideje.