Szilvia
5 °C
16 °C

Tagadja a vádakat Malina Hedvig állítólagos támadója

2007.06.21. 08:50
Állítása szerint nem verte meg Malina Hedviget az a fiatalember, akit kedden egy ismerőse ezzel vádolt meg, írja csütörtöki számában a legolvasottabb szlovák bulvárlap. A Novy cas megszólaltatja a fiút, aki valóban hasonlít a Malina Hedvig leírása alapján készült egyik fantomképre.

"Ez teljes szamárság" – válaszolt a Novy casnak az ellene felhozott vádakra a fiú, aki Nyitrán, az állítólagos támadás helyszíne közelében él, egy lakásban a szüleivel.


Az állítólagos támadó (Kép: Független Hírügynökség)


A támadókról készült fantomképek
Édesanyja szerdán közölte: a támadás idején fia aludt, értelemszerűen nem lehet tettes, mert ott sem volt a helyszínen. A lap megjegyzi, hogy Robert először nem akart nyilatkozni, de később rászánta magát.

Kedden, egy a neve elhallgatását kérő és az arcát sem mutató férfi azt közölte a szlovák sajtóval, hogy egy ismerősének a fia az egyik tettes. Róbert a Novy casnak bevallotta: ismeri a nyilatkozót, az édesanyja volt középiskolai osztálytársáról van szó. Azt nem tudja, miért vádolja őt, de állítja, hogy sohasem volt köztük semmilyen konfliktus.


Gyurcsány és Fico is tárgyalt az ügyről
Robert Fico szlovák és Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnök hétfői pozsonyi négyszemközti találkozóján szóba került Malina Hedvig ügye is. A pozsonyi kormány szóvivője szerint "Robert Fico megköszönte Gyurcsány Ferenc elhatárolódását azon magyar politikusok nyilatkozataitól, akik azzal vádolták Szlovákiát, hogy politikai ügyet csinál az esetből".
(Forrás: Magyar Nemzet)

A Robert terhére nyilatkozó férfitől a szlovák rendőrség előbb felvilágosítást kér, s ha az ügy szempontjából releváns információkkal tud szolgálni, tanúként is kihallgatják, erősítette meg szerdán a Független Hírügynökségnek Martin Korch, a szlovák Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője. A férfi csütörtökön önként jelentkezett, kihallgatásáról a rendőrség nem adott bővebb tájékoztatást. Így azt sem tudni, hogy tanúként is meghallgatják-e.

Malina Hedviget tavaly augusztus 25-én állítása szerint két, bőrfejűnek látszó fiatal támadta meg Nyitrán, amikor az egyetemista lány vizsgára menet magyarul beszélt a mobiltelefonján.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?