Valér
4 °C
8 °C

Úton a torontói magyar gép

2001.09.14. 10:49
Kapcsolódó cikkek (1)
Várhatóan délután háromnegyed háromra ér Budapestre az a gép, amely a terrortámadás miatt Torontóban ragadt. A kanadai Ganderben veszteglő járat jelenleg felszállási engedélyre vár, de a korábbi tervekkel ellentétben nem New York, hanem Ferihegy felé veszi az irányt.
A Malév előzetes terveivel ellentétben mégsem indulhatott a Gander repülőtéren veszteglő gépük New Yorkba, de a torontói járat már Budapest felé tart - tájékoztatta az Indexet Danks Emese, a légitársaság szóvivője. Az utasok várhatóan budapesti idő szerint délután háromnegyed háromra érkeznek meg Ferihegyre.

Ganderből egyenesen hazajön a gép

A Malév korábban még abban reménykedett, hogy a New Yorkba indult, de Kanadába átirányított gép csütörtökön eléri a célját, majd visszajön Budapestre. A város repülőterét az FBI nyomozása miatt azonban újra lezárták. A Malév 090-es járatának utasai így Ganderből hazánkba repülnek, amint megkapják rá az engedélyt. Addig katonai sátrakban és tornatermekben várakoznak. Ezen a kis repülőtéren közel tízezer ember ragadt, és a szigorú biztonsági intézkedések miatt lassan szállhatnak fel majd a gépek, mert egy repülő elindításához három óra szükséges. A reptér egyelőre zárva van.

A magyar légitársaság törölte a New York-i valamint skopjei járatát - folytatta a szóvivő. Távol-Keletre azonban menetrend szerint, késés nélkül indulnak a gépek. Ferihegyen változatlanul szigorú biztonsági intézkedések vannak érvényben, így a repülőtér épületébe csak a jeggyel rendelkező utasokat engedik.