Benedek
-5 °C
5 °C

Malina Hedvig már nem viseli nyomát a traumának

2006.10.27. 08:02
A szlovák közvélemény a magyar párt és a nacionalista Jan Slota mellett Malina Hedvig esetét is felelőssé teszi a magyar-szlovák kapcsolatok megromlásáért. A pozsonyi főügyészség még nem döntött arról, hogy vádat emelnek-e a magyar egyetemista lány ellen.

Malina Hedvig mára nyomát sem viseli annak, hogy augusztus 25-én állítása szerint azért bántalmazták, mert magyarul beszélt, írja a Magyar Hírlap. Az egyik szlovák bulvárlap napokban riportot közölt a lányról, aki a frizuráját megváltoztatta, iskolába pedig ugyanazon az úton jár, mint az őt ért támadás előtt.

A pozsonyi főügyészség még nem döntött arról, hogy hamis tanúzás és rémhírterjesztés alapos gyanúja miatt vádat emelnek-e a magyar egyetemista lány ellen azután, hogy a nyitrai ügyészség elutasította Malina Hedvignek a rendőrségi nyomozással szemben megfogalmazott panaszát.

Dobroslav Trnka, a Népszabadságnak nyilatkozó szlovák legfőbb ügyész szerint ez "csak az egyik lehetséges változat".

A Magyar Hírlap közöl egy friss szlovák közvélemény-kutatási adatot arról, hogy miért romlottak meg az utóbbi időben a szlovák-magyar kapcsolatok. A lakosság a nemzeti feszültségekért a Magyar Koalíció Pártjának politikáját, a nacionalista Jan Slota kijelentéseit és Malina Hedvig esetét teszi felelőssé.