Auguszta
-7 °C
0 °C

Budapesten Eichman elrablója

2002.08.27. 12:20
Eichman elrablója és az izraeli kormánykörök legmagasabb szintjeibe beépült szovjet kém lebuktatója tart előadást kedden este a Gundel étteremben. Peter Z. Malkin volt az a Moszad ügynök, aki betuszkolta a náci főbűnöst a fekete Mercedesbe Argentinában.
Budapesten tart előadást Adolf Eichman elrablója. Peter Z. Malkin, a Moszad egykori ügynöke. Malkin volt az a férfi, aki a náci főbűnöst 1960. május 11-i elrablásakor betuszkolta az izraeli titkosügynökök kocsijába Argentinában. Eichmant tíz napon át hallgatták ki Argentinában, majd Izraelbe csempészték, ahol később bírósági tárgyalás után halálra ítélték.

Szovjet csúcskémet is lebuktatott

Malkin kulcsszerepet játszott egy a jeruzsálemi kormánykörökbe beépült szovjet kém, Israel Beer leleplezésében is - írja a Népszabadság. A Moszad ügynöke a Mensch Nemzetközi Alapítvány meghívására érkezett Budapestre. Malkin este hat órától az alapítvány jótékonysági vacsoráján vesz részt, ahol hét órától előadást tart - mondta el Geiger András, az alapítvány alapítója a Népszabadságnak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!