József, Bánk
-6 °C
0 °C

Börtönlázadás Manilában

2005.03.14. 12:18
Az al-Kaidával kapcsolatban álló Abu Sayyaf csoport bebörtönzött terroristái lázadtak fel Manila egyik börtönében. A lázadók a fegyintézet első emeletén barikádozták el magukat, a harcokban négy fogoly és két őr vesztette életét.

Hatan vesztették életüket egy manilai börtönben kitört rablázadásban. A lázadást szökni próbáló iszlám szélsőségesek robbantották ki. A szökésben résztvevők három fegyvert szereztek a börtönőröktől. Az ezt követően kitört lövöldözésben négy fogoly és két őr vesztette életét.

Barikád, tárgyalás

A rendőr-főkapitányság épületegyütteséhez tartozó Bagong Diwa börtönt pillanatokon belül több száz rendőr vette körbe. Ennek ellenére tíz lázadó fogolynak sikerült elbarikádoznia magát az első emeleten.

A rendőrök telefonon kapcsolatba léptek a lázadókkal, a szökésben nem érintett foglyokat pedig evakuálják az épületből. A börtönvezetés közlése szerint a lázadók között van több olyan fogoly, akit a manilai egysínű vasút ellen 2000-ben elkövetett, több mint húsz ember halálát okozó merényletsorozatért tartóztattak le. A lázadókat erősíti az al-Kaidával kapcsolatban álló Abu Sayyaf csoport több letartóztatott terroristája is.

Tömeggyilkosok

A lázadókkal harcoló terroristák között vannak azok is, akik tavaly februárban egy utasszállító komp ellen követtek el támadást. A merényletben száznál többen vesztették életüket.

A Bagong Diwa börtönben négyszázharmincöt foglyot őriznek, közülük 129-en az Abu Sayyaf csoport tagjai.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Spiró György Kőbéka

3499 Ft
2975 Ft