Piroska
-1 °C
5 °C

Megrohamozták az elsüllyedt komp tulajdonosának irodáit

2006.02.06. 09:40
Gyújtogattak és dúltak a pénteki komptragédia áldozatainak rokonai Egyiptomban. A gyászolók tüntetését rohamrendőrök verték szét.

Megrohamozta a múlt héten a Vörös-tengeren elsüllyedt komp utasainak több száz rokona hétfőn a szerencsétlenül járt hajót üzemeltető vállalat irodáit Egyiptom vörös-tengeri kikötővárosában, Szafagában. A feldühödött tömeg betört az el-Szalam Tengerhajózási Társaság irodáiba, és kiszórta a bútorokat az utcára.

A feldühödött tömeg leszedte a vállalat cégérét az épület homlokzatáról és meggyújtotta. Lángra lobbantott egy képet is, amely a társaság egyik kompját ábrázolta.

Néhányan gumiabroncsokat raktak gúlába és gyújtottak meg a kikötőbe vezető úton, gyakorlatilag lehetetlenné téve az eljutást a város kikötőjébe. Rohamrendőrök igyekeztek helyreállítani a rendet könnygáz bevetésével.

A pénteken 1415 utassal a fedélzetén elsűllyedő el-Szalam Boccaccio 98 komphajó az el-Szalam Tengerhajózási Társaság tulajdona volt. A vizsgálatok eddigi adatai szerint a közel ezer emberéletet követelő katasztrófa után a hajó kapitánya az elsők között hagyta el a hajót.

Az el-Szalam Tengerhajózási Társaság egy másik hajója, az el-Szalam Expressz 1991-ben szenvedett hajótörést szinte ugyanezen az útvonalon hajózva.