Koronavírus adatok

2022. jan. 20.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ágnes
-5 °C
2 °C

A mama beszól

2007.11.12. 12:02
Kínos magyarázkodásra kényszerült édesanyja egyik kijelentése miatt John McCain. Roberta McCain a mormonokat vádolta a Salt Lake City-i olimpiát övező botrányok miatt, így támadva fia egyik riválisát, a szintén mormon Mitt Romney-t.

Eleinte jó ötletnek tűnt, hogy a 72 éves John McCain 95 éves mamáját vonultatja fel annak bizonyítására, hogy nem is túl öreg az elnökséghet. A korai előválasztó New Hampshire-ben kampányoló republikánus reménység vasárnap óta bánhatja döntését. McCain mama ugyanis csúnyán beszólt fia egyik legnagyobb riválisának, a mormon Mitt Romney-nak.

Roberta mama szerint ugyanis a 2002-es Salt Lake City-i olimpiát övező botrányokról a mormonok tehetnek, jelentette az AP. A 2002-es Téli Olimpia szervezői megvesztegetésekkel szerzeték meg a szervezés jogát, a botrány kitörése nyomán bízták meg Romney-t a károk helyrehozatalával.

Ez McCain mama szerint már nem dicsőség. "Ami a Salt Lake City-i dolgot illeti, ő mormon, és a botrányt a Salt Lake City-i mormonok okozták. Most nem a romok eltakarításáról van szó" - fogalmazta meg sarkos véleményét.

"Édesanyám véleménye nem szükségszerűen egyezik az enyémmel" - igyekezte menteni a menthetőt John McCain, de anyja lehurrogta: "Hát ez a véleményem, és te kérdezted". A vita után azonban rögtön bocsánatot kért fiától. "Nem akartam ezt mondani" - súgta oda, távozóban az emelvényről.

John McCain a kampányrendezvény után adott interjújában már arról beszélt az AP-nek, hogy anyja csak félrebeszélt. "A mormonok csodás emberek, annak pedig, hogy Mitt Romney mormon, nem szabadna befolyásolnia az emberek döntését" - mondta. Romney kampánystábja szerint McCainék hibát vétettek, ha azt gondolják, hogy vetélytársukat vallási hovatartozása miatt bírálhatják.  • Vennék
  • Bankszámla