Móric
14 °C
17 °C

Kilencvenöt éves mamájával kampányol John McCain

2007.10.18. 14:14
A republikánus John McCain kilencvenöt éves édesanyja segítségével bizonyítaná, hogy hetvenegy évesen még korántsem túl idős elnöknek.

A republikánus színekben versenyző John McCaint állandóan azzal üldözik, hogy hetvenegy évesen már túl idős elnöknek, írja az AP. A szenátor válaszul gyakran hangoztatta, hogy egyszer elhozza majd egy kampányrendezvényre kilencvenöt éves édesanyját, hogy ezzel is felhívja a figyelmet kiváló génjeire. Az ígéretből szerdán egy nyugdíjas otthonban valóság lett.

"Annyira boldog vagyok, hogy itt lehetek. Azt hiszem, mindjárt elsírom magam" - érzékenyült el Roberta McCain, amikor bemutatta fiát az otthon kétszáz lakójának. Hozzátette, hogy vele együtt a McCain asszonyok három generációja támogatja a szenátor kampányát.

Az eseményen Faye Trueblood, a közösség százhárom éves korelnöke elmondta, hogy reméli, hogy már nem csatlakozik újabb jelölt a republikánus elnökjelöltek így is népes táborához. "Egyre csak jönnek - mint Thomson" - említette a korábbi színészt és Tennessee szenátort.

Hozzátette, hogy még nem választotta ki a kedvenc jelöltjét, de van, aki biztosan nem jöhet szóba. "Egy valamit mondhatok, Romney-t nem szeretem" - jelentette ki az asszony, akinek baptistaként főleg Romney mormon hitével van baja.