Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Meciar pártja nyerte meg a szlovákiai képviselőválasztásokat

2002.09.22. 09:25
A hét végén megtartott szlovákiai képviselőválasztások "előzetes hivatalos" eredményei szerint a legtöbb szavazatot a Vladimír Meciar vezett Demokratikus Szlovákiáért Mozgalom kapta.
Vasárnap fél tizenegykor az Országos Választási bizottság Pozsonyban közzétette a hét végén megtartott országos képviselőválasztások "előzetes hivatalos" eredményeit, amelyek megegyeznek a korábban ismertté vált sorrenddel.

A legtöbb szavazatot, 19,50 százalékot a Vladimír Meciar féle Demokratikus Szlovákiáért Mozgalom - Néppárt (HZDS-LS) szerezte meg.

A második helyen 15,09 százalékkal a miniszterelnök, Mikulás Dzurinda nevével jegyzett Szlovák Demokratikus és Keresztény Koalíció (SDKÚ).

Harmadik helyen végzett a 13,46 százalékkal a Robert Fico vezette SMER.

A Magyar Koalíció Pártja (MKP) a szavazatok 11,16 százalékával a negyedik.

A szlovák Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) 8,25 százalékot, az Új Polgárok Szövetsége 8,01 százalékot ért el, Szlovákia Kommunista Pártja (KSS) pedig a szavazatok 6,32 százalékának birtokában lesz a harminc napon belül felálló új szlovák törvényhozás hetedik pártja.

A még nem hivatalos, de az Országos Választási Bizottság által már megerősített adatai szerint a pénteken és szombaton megtartott szlovákiai választásokon az arra jogosultak 70,14 százaléka vett részt. A 4 157 802 szavazati joggal bíró polgár 2 875 081 érvényes szavazatot adott le.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!