Zsuzsanna
-4 °C
3 °C

Meciar szlovákellenességet talált a magyar kormányprogramban

2006.06.01. 12:38
A magyar kormányprogram utalásai szerint Gyurcsány Ferenc be akar avatkozni Szlovákia belügyeibe, véli Vladimir Meciar. A választásokon induló, magyarellenes pártvezér idegeit a "mindent vissza" refrénű nóta is borzolja.

Szlovákia belügyeibe történő folyamatos beavatkozás szándékát véli felfedezni a magyar kormányprogramban Vladimir Meciar. A szélsőséges populista, korábban a magyarfaló Jan Slota szlovák nácivezérrel közösen kormányzó Meciart a reform szót ötvenszer leíró lózunggyüjtemény zárszava zavarja, amiben a kormány kinyilvánítja, hogy az európai elvekkel összhangban támogatja a határon túli magyarok autonómiatörekvéseit.

Meciart - akinek nem kell Slotához fordulnia magyarellenességért - azok az "ötszáz forintért kapható" CD-k és kazetták is zavarják, melyeken egy "mindent vissza" refrénű dalban minden völgyet, tölgyet, hegyet, folyót, a pozsonyi sétateret és a kassai várromot "egyként visszakövetelnek".

"Ha bizonnyosságunk lesz afelől, hogy a nevezett haghordozó kiadását valóban támogatta a budapesti önkormányzat is, akkor az LS-HZDS a maximális diplomáciai erőfeszítéseket is kész megtenni azért, hogy gátat vessen déli szomszédunk eme alattomos soviniszta politikájának" - jelentette ki a két hét múlva esedékes szlovákiai parlamenti választás egyik jelöltje.