Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Tömeges mérgezés a melbourne-i repülőtéren

2005.02.21. 11:52
Eddig ismeretlen eredetű anyag megmérgezett 57 embert Melbourne repterén. A mintegy 2000 várakozó utast és a személyzetet evakuálták, miután a hatóságok vegyi riadót rendeltek el.

Újra kinyitott az a melbourne-i reptér, ahol a hétfő reggeli órákban 57 ember kellett kórházba szállítani mérgezési tünetekkel, a repülőteret kiürítették és vegyi riadót rendeltek el.

Mint a repülőtéri mentőszolgálat illetékesei elmondták, hányás, fejfájás és légzési zavarok léptek fel a betegeknél. Nyolc személyt a helyszínen láttak el. A kórházban szállítottak állapota sem életveszélyes, de teszteket végeztek rajtuk, később elengedték őket.

A rejtélyes mérgezés okára egyelőre nem jöttek rá az ausztrál hatóságok, írja a Sydney Morning Herald. "Minden mérésünk negatívnak bizonyult" - jelentette ki a tűzoltóság szóvivője, aki szerint az az anyag, ami a rosszullétet okozta valószínűleg eltűnt.

A sérültek nagy része a személyzetből került ki, a titokzatos anyag ugyanis leginkább a reptéri dolgozók által használt helyszíneken okozott rosszullétet.

Kórházba 47 embert kellett szállítani, a helyszínen 10-et láttak el. , a többieket azonban megfigyelés alatt tartják, mert az orvosok nem tudják, lehetnek-e a mérgezésnek hosszabb távú következményei.

Az ausztrál nagyváros légikikötőjének mintegy 2000 várakozó utasát és személyzetét evakuálták. A repülőtér kiürítése miatt mintegy húszezer utasnak kellett várakoznia, az este folyamán azonban megpróbálnak mindenki repülőre ültetni, számoltak be a repülőtér illetékesei a Heraldnak.