Mátyás
-6 °C
1 °C

Miniszteri székébe kerülhet meleg házassága

2004.01.27. 19:11
Huszonhárom évi együttélés után elvette azonos nemű élettársát Brit Columbia kanadai tartomány egy minisztere, ami viszont lehetséges, hogy miniszteri székébe került.
Ted Nebbeling a 2010-es vancouveri téli olimpia megrendezéséért felelős miniszterként szolgált, ám házasságkötésének hírét követően kimaradt a héten átalakított új tartományi kormányból. Ugyanakkor mind Nebbeling, mind Gordon Campbell, a liberális párti tartományi kormányfője tagadja, hogy a kihagyásnak köze van a homoszexuális házassághoz.

Nebbeling azt mondta, hogy a kormányfő szívből örült az esküvőnek és sok boldogságot kívánt az újdonsült házaspárnak. Az 59 éves Ted Nebbeling már tavaly novemberben megesküdött partnerével, Jon Holmberg 63 éves ingatlanmenedzserrel, de csak a jövő hónapban, az új parlamenti ülésszak kezdetén akarta bejelenteni a hírt, amely azonban előbb kiszivárgott. A miniszter és az ingatlanfejlesztő azután döntött a frigyről, hogy tavaly júliusban egy helyi bíróság engedélyezte azonos nemű párok házasságkötését a nyugat-kanadai tartományban. Nebbeling egyébként sokáig annak a Vancouvertől északra fekvő Whistler télisport-paradicsomnak volt a polgármestere, amely több olimpiai rendezvénynek is a helyszíne lesz.