Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Öngyilkossággal fenyegetőznek a menekült gyerekek

2002.01.28. 14:19
Tizenegy afgán gyermek kollektív öngyilkossággal fenyegetőzik az egyik ausztrál menekülttáborban, ahol a bentlakók tizenharmadik napja nem vesznek magukhoz ételt a kormány igen szigorú menekültpolitikája elleni tiltakozásul.
Az ausztráliai menekülttáborokban a többségében afgán és dél-ázsiai menedékkérők nyomorúságos körülmények között várják kérelmük elbírálását, amely hónapokat, sőt néha éveket vesz igénybe a canberrai kormány szigorúsága miatt - írta a Reuters.

Az elmúlt napokban a hat ausztráliai gyűjtőtábor közül négyben kezdtek éhségsztrájkba a menekültek. A sort az Adelaide-től 475 kilométerre északra fekvő woomerai tábor nyitotta, ahol a bevándorlók 13 napja nem hajlandók magukhoz venni sem élelmet, sem vizet. Itt a Reuters értesülései szerint tizenegy gyermek fenyegetőzik a kollektív öngyilkossággal.

A menedéket kérők gyakran panaszkodnak arra, hogy a táborokban teljesen elszigetelődnek, nincs kapcsolatuk a külvilággal. Az életkörülmények annyira nyomorúságosak, hogy a táborlakók közül sokan próbálkoznak öngyilkossággal, van aki kötéllel próbál véget vetni életének, van aki sampont vagy fertőtlenítőszert iszik és fájdalomcsillapítókat vesz be. Ausztráliába az elmúlt két évben 8 ezer illegális bevándorló érkezett, ami elenyésző szám sok más országéhoz képest.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek