Piroska
-2 °C
5 °C

Mérget küldtek a palesztin kormányfőnek

2006.08.07. 15:55
Többen elvesztették az eszméletüket a palesztin kormány irodájában, miután kibontottak egy a palesztin kormányfőnek címzett levelet. Heten kórházba kerültek, azt laboratóriumban vizsgálják, hogy mit tartalmazott a Tel-Avivban feladott küldemény.

Heten megbetegedtek hétfőn a palesztin kormány rámalláhi irodájában azt követően, hogy felbontottak egy levélborítékot, amelyet Iszmáil Haníje miniszterelnöknek címeztek.

A levelet az izraeli Tel-Avivban adták postára - számolt be róla Nászer as-Sár kormányfőhelyettes, aki elmondta: többen is eszméletüket vesztették, hét ember pedig kórházi kezelésre szorult. Egy orvos szerint az érintettek azt mondták, hogy valami gáznemű anyagot lélegeztek be. Néhányuknak légzési nehézségeik támadtak, illetve a szemüket és az orrukat irritálta az egyelőre ismeretlen anyag.

Sár közlése szerint Haníje elrendelte, hogy vessék alá laboratóriumi vizsgálatnak a boríték rejtélyes tartalmát. A kormányfő-helyettes elmondta: a Haníjének címzett postai küldeményeket rendszerint előbb a kormány rámalláhi irodájában bontják fel, majd ezt követően továbbítják a Gázai övezetben tartózkodó miniszterelnöknek.